Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравейте колеги Алфисти - при палене изскача колектора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте колеги Алфисти - при палене изскача колектора

от скоро имам алфа и да ви кажа е хубава колица, като изкл.проблемите които ми дава.Имам един вапрос към вас и ако някои мойе да помогне с някакъв съвет ще съм му много благодарен.
    Чудя се защо колата ми гърми при палене и изкача колектора,колата няма газова уредба и алфа ромео 155 1.7тс хелп ме плс

--------proper-------------------------------------------------------------------------
    колега ползвай кирилица и погледни правилата!!!
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7222
    alfa romeo 155 1.7ts

Здрасти,колега първо пиши на кирлица.За пролема не мога да ти отговоря.надявам се да не е нищо сложно.Успех и не забравяй КИРИЛИЦА .
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Не е само кирилицата, прегледай поне набързо правилата на форума - колата се записва в подписа, а в профила се отбелязва градът, в който си перманентно позициониран
      И правилния раздел за тази тема е "155".
      По същество - колегата проф има същия проблем, основно, когато колата е била напечена от слънце лятото, но май още няма работещо решение. Той да каже от какво не е, имаше няколко неуспешни опита за диагностициране
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

колега и аз имах същия проблем с излизането на колектора при гърмене. моята е с италянска газова и проблема се реши с малко настройване от страна на грамотен майстор и смяната на въздушния филтър със спортен хем звука стана по-приятен,хем колата си върви без гърмежи успех
        146 Turbo

Comment

Проверка на кабели и свещи. След това си замери компресията.
          Ако не - диагностика!!!
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Значи гърменето в колекторите се дължи на проблем със горивната смес. За начало мога да препоръчам да се проверят :
            - правилното поставяне на кабелите за свещите (да няма разменени) - кабелите за с точно определена дължина именно за да не става объркване, а всеки комплект кабели трябва да излиза само от един комплект бобини, като на самия кабел и на бобината номера трябва да съвпада (1 с 1, 2 с 2 и т.н.);
            - състоянието на същите кабели + замерване на съпротивлението им - ако има драстични разлики няма начин колата да работи добре;
            - състояние на свещите - понякога и нови свещи правят невероятни проблеми !;
            - състояние на комутаторите;
            - пълна диагностика на компютъра на колата
            - обстоен преглед на всички въздуховоди и гумени уплътнения около колекторите - гледайте за спукани маркучи, нацепени съединения, а ако е нужно - огледайте и самия колектор...
            Това се сещам засега,дано съм помогнал с нещо
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

колега имах същия проблем съм колата....... провери си гумените оплатнения и скобите който са от колектора към двигателя..... при мен се оказаха те смених 80 лв са. със скобите...... и проблем вече нямам... това се получа защото самата гума се втърдява много... и става не използваема ... и също така не може да оплатни добре и влиза въдух ..и щом влезе въдух колата няма да запали.....този проблем ме мъчи 3-4 месеца .. Успехи
              Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

Първоначално публикувано от radko_88
                колега имах същия проблем съм колата....... провери си гумените оплатнения и скобите който са от колектора към двигателя..... при мен се оказаха те смених 80 лв са. със скобите...... и проблем вече нямам... това се получа защото самата гума се втърдява много... и става не използваема ... и също така не може да оплатни добре и влиза въдух ..и щом влезе въдух колата няма да запали.....този проблем ме мъчи 3-4 месеца .. Успехи
                точно дори мойте гумени сУйдинения се "счупиха" като ги сменях.ама кви са тез цени-80лв???????? мойте ги взех по5 лв бройката=20 лв ! Провери свещите и кабелите,успех
                146 Turbo

Comment

ем колега аз ги взех за 80лв чисто нови... поръчах ги от един магазин само за части за алфа ланчия и фиат така че не смятам че съм се набутал защото имам и документ и гаранция за тях
                  Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

то и да смяташ че си се набутал,е вече късно!!! важното е да вършат работа
                    146 Turbo

Comment

правилно колега

Comment

Working...
                      X